Experimental Superstars


Experimental Superstars je međunarodni festival eksperimentalnog filma i muzičkog videa koji će ove godine biti održan sedmi put, 9. i 10. novembra u društvenom centru Kulturne stanice Svilara.

Festival ima dve takmičarske selekcije kao i prateće programe – filmsku radionicu, koja prethodi festivalu, i muzički program. Osnovna ideja festivala je da afirmiše eksperimentalni film kao veoma bitnu formu za razvoj filmske umetnosti.

Poseban prostor daje se filmovima koji komuniciraju isključivo vizuelnim putem, kao i filmovima koji na inovativan način povezuju zvuk i sliku.

Dinamičan i atraktivan program sastoji se od 50 kratkih radova. Selekcija muzičkog videa donosi radove koji se koriste filmskim jezikom, i kroz eksperiment nastoje da prezentuju popularnu muziku na jedan drugačiji način. Muzički program donosi audio-vizuelni performans koji povezuje live video sa improvizovanom muzikom.

Festival Experimental Superstars organizuje Mafin proizvodnja audio-vizuelnih sadržaja iz Novog Sada, u saradnji sa organizacijom Live Soundtrack iz Beograda.