FRANCUSKI BIOSKOP NA OTVORENOM NA PLATOU ISPRED SVILARE


Francuski institut u Srbiji, Mreža kulturnih stanica i i EU info point Novi Sad u ime Delegacije EU u Srbiji, pozivaju vas na, već tradicionalni, FRANCUSKI BIOSKOP NA OTVORENOM. U prostorima kulturnih stanica Svilara, Bukovac, Stepanovićevo i Rumenka, od 6. jula do 17. avgusta, publika će uživati u filmovima novije francuske produkcije i koprodukcije.

Svake subote od 21 čas, počevši od 6. jula do 17. avgusta, na platou ispred Svilare, ljubitelje francuskog filma očekuju prave poslastice savremene francuske kinematografije.

U susret Olimpijskim igrama u Parizu, ovogodišnji francuski letnji bioskop otvara se u subotu, 6. jula na platou ispred Kulturne stanice Svilara ciklusom SPORT NA FILMU, i filmom “Veštice sa istoka”. 

Ciklus će obuhvatiti još dva filma sa sportskom tematikom, “Home games” (13.7, 21.00) i “Slalom” (20.7, 21.00). 

Stanovnici Bukovca, Stepanovićeva i Rumenke, u svojim kulturnim stanicama takođe će imati priliku da ovog leta pogledaju filmove koji će ih uvesti u olimpijsku euforiju.

Uz kokice i osveženje uživajte u dobrim francuskim filmovima pod letnjim zvezdanim nebom!

********

CIKLUS – Sport na filmu 

subota, 6. jul, 21 čas, plato ispred Kulturne stanice Svilara

Veštice sa Istoka (2021, 100’)

Trejler: https://www.youtube.com/watch?v=KtbfuNW6ISQ

Režija: Ćilijen Faro

Igraju: Kinuko Tanida, Jošiko Matsumura, Joko Šinozaki

 

Dok se Tokio vraća na međunarodnu scenu šezdesetih godina organizujući Olimpijske Igre, grupa mladih radnica doživljava neobičnu sudbinu: one zajedno treniraju zajedno u teškim uslovima kako bi se njihova reprezentacija našla u vrhu svetske odbojke. Noseći nadimak „Veštice sa Istoka“, postaju oličenje japanskog čuda. Njihova priča će generacijama inspirisati pop kulturu…

 

 

subota, 13. jul, 21 čas, plato ispred Kulturne stanice Svilara 

Home Games (2022, 86’)

Trejler: https://www.youtube.com/watch?v=cUsNvCPrCMA

Režija: Alisa Kovalenko

Igra: Alina Šilova

 

Dvadesetogodišnja Alina, čija je strast za fudbalom spašava siromaštva, proživljava veoma važan trenutak u svom životu. Profesionalno se baveći fudbalom, Alina se suočava sa teškom situacijom: ona se sama brine o svom bratu Renatu, sestri Regini i slabovidoj baki. Primorana je da bira između fudbala i porodice.

 

 

subota, 20. jul, 21 čas, plato ispred Kulturne stanice Svilara

Slalom (2021, 92’)

Trejler: https://www.youtube.com/watch?v=wM8-_9lDc4Q

Režija: Šarlen Favije                              

Igraju: Noe Abita, Žeremi Renije, Mari Denarno

 

Petnaestogodišnja Liz se upisuje na prestižnu sekciju škole za skijanje u srednjoj školi u Bur-Sen-Morisu. Bivši šampion i trener Fred odlučuje da se posveti svojoj novoj studentkinji. Puna entuzijazma, Liz se potpuno predaje sportu, i fizički i emotivno. Uprkos učestalim pobedama, Liz ubrzo podleže potpunoj Fredovoj kontroli…