OTKAZANO Izložba ilustracija Marice Kicušić / MM fest


Događaj je otkazan usled proglašenja trodnevne žalosti.

mm fest

Izložba ilustracija Marice Kicušić biće održana u Kulturnoj stanici Svilara u petak 20. novembra, u okviru projekta MM fest, sa početkom u 18 časova.

Marica Kicušić jedna je od najomiljenijih i najnagrađivanijih srpskih ilustratorki za decu i ovogodišnje dobitnice nagrade “Neven” za ilustraciju.

Izložbu će otvoriti Zoran Stefanović, kulturolog i dramski pisac, koji je napisao predgovor za katalog izložbe. Prema njegovim rečima „susret sa slikama Marice Kicušić je ulazak u svet koji je za decu blagoslov i sigurno mentalno utočište u brzim vremenima, a za odrasle neočekivani povratak u najlepše svetove detinjstva, u dane kada je život bio u najmanju ruku čudesan. Na polju ilustracije u Srbiji desetine izvanrednih umetnika stvaraju po svetskim standardima, ali Maričinu paletu boje i delikatne plemenite figure odmah ćete prepoznati u knjižari — ove knjige zrače.“

Jakov Popov i Vasilisa Radišić obratiće se publici ispred MM festa, dok će se Marica Kicušić i Zoran Stefanović uključiti onlajn. Izložba će biti otvorena do 23. novembra.

Radionica animacije za mlade, koja je trebalo da bude održana nakon otvaranja izložbe otkazana je usled bolesti predavača Miloša Tomića, stoga vas pozivamo da odmah nakon otvaranja izložbe pogledate deo takmičarskog programa Prvog međunarodnog festivala dečijeg i omladinskog animiranog filma “MM festa”.

Biće prikazani filmovi iz kategorije studentkog filma u koju su stigli radovi velikih svetskih univerziteta na kojima se izučava animacija, kao i dva filma domaćih autora iz kategorije omladinskog filma.

MM fest je nastao iz rusko-srpskog projekta Multimost, pokrenutog 2016. godine sa ciljem da putem kreativnog stvaralštva i izrade animiranih filmova poveže decu i mlade iz različitih zemalja i sa različitih kontinenata. Od ove godine projekat prerasta u festival dečijieg i omladinskog animiranog filma, ali i animiranog filma namenjenog deci i mladima.

Zbog situacije izazvane epidemijom, najveći deo programa festivala će se održavati preko zvaničnog sajta Festivala.