Izložba Nemanje Mate Đorđevića „Slikarstvo nesanice“ od 2. aprila u Svilari


Umetničko udruženje PODR.UM i Kulturna stanica Svilara pozivaju vas na otvaranje izložbe Nemanje Mate Đorđevića, „SLIKARSTVO NESANICE“, u utorak, 2. aprila u 19 časova.

Izložba Nemanje Mate Đorđevića, „Slikarstvo nesanice”, predviđa do 15 slika i skulptura nastalih recentno ili planirano za navedenu izložbu u Svilari, uključuju radove umetnika koji kontinuirano i posvećeno beleži, gotovo u dnevničkim zapisima hroniku vremena, stanja i iskustva savremenog čoveka.

Poput živog organizma, zaraze ili druge pošasti, Nemanja uvodi slikarski pojmovnik strahova, nemoći, mora i stvorenja koja izranjaju iz podsvesti – poput utvara, one su odomaćene u našim iskustvima. Velikim formatima, intenzivnim bojama i poetikom košmara u svom pariskom iskustvu i kao lauerat Veličkoviće nagrade za crtež, Đorđević je pravoverni sledbenik slikarstva koje nastaje na pozicijama generacija koje nose iskustvo ratnih zločina, pustošenja i duhovnog razaranja.

Umetničko udruženje PODR.UM osnovano je 2013. godine u Beogradu sa ciljem podrške, promocije i afirmacije mladih umetnika. Kroz različite aktivnosti i brojne programe realizovali su preko 50 izložbi (u zemlji i inostranstvu), bili su podrška i logistika u promociji, organizaciji i prodaji radova. Učestvovali su u svim aspektima produkcije i organizacije i sa desetogodišnjim iskustvom i dalje su aktivni saradnici sa istim ciljevima.

Svi zainteresovani izložbu će moći da pogledaju u KS Svilara (sala u prizemlju) od 2. do 16. aprila.