Izložba „Nove nade“


 

Izložba „Nove nade“ oplemeniće prostor Kulturne stanice Svilara u periodu od 23. do 28. maja. Otvaranju izložbe učenika prvog razreda likovnih tehničara posetioci će imati priliku da prisustvuju 23. maja u 19.00 časova.

Mladi koji će svoje radove izložiti su: Grubišić Pavle, Gavrilov Dunja, Gabrić Nikola, Dokić Ksenija, Ivančević Nataša, Kovač Olivera, Levi Mudrinski Sara, Mojsilović Lia, Novaković Anđelija,Pejović Nikola,Pekić Ana, Posnov Aleksandra,Precep Jelena,Radišić Andrija,Salaji Vanja, Suslova Alisa, Irina Petrušina, Šević Matea, Kristina Rađenović, Uroš Lukić, Valerija Ilievska, Matea Radović i Nađa Paunović.

Postavku čine radovi urađeni u tehnici ugalj na natron papiru, formata 100x70cm. Osnovni motiv je mrtva priroda, sa svim elementima i rekvizitima koji se mogu naći na radovima i postavkama kako u umetničkim školama, tako i na akademijama. To su motivi poput saksija sa cvećem,zanimljivim flašama,ćupovima,voćem,prepariranim pticama,gipsanim odlivcima i gipsanim bistama. Poseduju kombinaciju svih dobro poznatih motiva,klasičnih mrtvih priroda i malo savremenijih rešenja, u vidu nekih predmeta, zanimljivih draperija i interesantnih medjusobnih odnosa tih predmeta.
Učenici će posle ovakvog procesa rada, naučiti kako se ozbiljno pristupa likovnom delu, i proći će kroz ceo proces, od pripreme, do same realizacije rada. Pa čak i do same postavke gotovog proizvoda u prostor Kulturne stanice Svilara.