Izložba Gerharda Flekača u nedelji vizuelne umetnosti Kaleidoskopa kulture


Aktuelni Kaleidoskop kulture ulazi u svoju četvrtu nedelju, posvećenu vizuelnoj umetnosti, a nakon otvaranja na Trgu galerija, koji je ove godine u znaku izložbe posvećene jednom od najznačajnijih srpskih slikara, Savi Šumanoviću, Kulturna stanica Svilara ugostiće austrijskog umetnika Gerharda Flekača (Gerhard Flekatsch) i njegovu izložbu „Cabinet of Wonders.

Multimedijalna izložba koja na originalan način spaja umetnost i nauku obuhvatiće zbirku umetničkih dela koja tematizuju prirodu, kuriozitete i pronalaske u crkvama i plemićkim kućama tokom 18. i 19. veka. Biće otvorena u utorak, 27. septembra, u 20.22 časa, a trajaće do 5. oktobra. Ulaz je slobodan.

Gerhard Flekač je umetnik iz Beča. Pored svoje nekadašnje profesije u menadžmentu medicinske avijacije, Flekač poseduje dugogodišnje iskustvo novinara u kulturi, kulturnog menadžera (bio je direktor „Naher Osten – Naher Vesten”) i fotografa. Godine 2006. Flekač se ponovo povezao sa svojom mladošću, kada se upoznao sa slikanjem i crtanjem u ateljeu svog dede, profesora Ričarda Malera. Od tada se u potpunosti posvetio likovnoj umetnosti. Njegova umetnička delatnost usmerena je na ljudsku maštu, percepciju i proizvoljnost granica.

Partner nedelje vizuelne umetnosti na Kaleidoskopu kulture je DDOR osiguranje.