Koncert za pamćenje talentovanog pijaniste Rolanda Grlice


U čarima klavira i bogatom muzičkom repertoaru uživali smo uz renomirinog pijanistu Rolanda Grlicu. Publika je imala priliku da čuje dela svetski poznatih kompozitora, J. S. Bacha, W. A. Mozarta, F. Poulenca, F. Chopina i R. Schumana, te im je talentovani umetnik priredio jedinstveni doživljaj prepun emocija.

Roland Grlica je započeo da svira klavir u Osnovnoj muzičkoj školi „Milka Trnina“ u Ivanić-Gradu, u klasi prof. Nikoline Pokrajac Kecerin. Srednjoškolsko obrazovanje nastavlja u Muzičkoj školi Pavla Markovca u Zagrebu gde je maturirao u klasi Prof. Rubena Dalibaltayana, u čijem je razredu i magistrirao klavir na Muzičkoj akademiji Univerziteta u Zagrebu. Trenutno je student prve godine postdiplomskih doktorskih studija klavira u klasi Prof. Rite Kinke na Akademiji umetnosti Univerziteta u Novom Sadu.

Učestvovao je u nizu domaćih i međunarodnih takmičenja osvajajući brojne nagrade među kojima se ističe značajan broj prvih nagrada. Gostovao je u mnogim radijskim i televizijskim emisijama te na nizu festivala, a takođe redovno i održava solističke koncerte širom zemlje i u inostranstvu.Trenutno je zaposlen kao umetnički saradnik na Muzičkoj akademiji Univerziteta u Zagrebu.