„Biofabrika“ radi punom parom!


U toku celodnevnog programa u Kulturnoj stanici Svilara1. avgusta realizovana je radionica projekta „Biofabrika” sa demonstracijom i otvorenim razgovorom, pop-up izložbom i panel diskusijom. Aktivnosti su održane kako bi se formalno prikazao proces stvaranja materijala SKOBI i rezultati istraživanja koji su nastali u toku projekta, u saradnji sa Školom za dizajn Bogdan Šuput.

Učesnici panel-diskusije bili su gosti Sara PavkovMilana RakovićBIO2ARH (Bojan Kenig i Ana Todosijević) i Aniko van Nie i moderatori Maja HalilovićAdrienn UjhaziŽeljko Grulović i Sonja Jankov. Oni su razgovarali na temu održavanja životne sredine i tumačenje samog materijala SKOBI, što uključuje ne samo estetsku i tehnološku ideju, nego i biološko/teoretsko preispitivanje.

Takođe pokrenut je razgovor o transdisciplinarnosti, razvijanja veštačke inteligencije i njene upotrebe u prirodnim naukama i u dizajnu sa fokusom na savremenu produkciju poput bio-eko-održive umetnosti. Završna tema panela bila je preispitivanje savremenog tržišta umetnosti u Evropi (i šire) i razmatranje da li postoji budućnost i tržište za takvu vrstu umetnositi.

Projekat će biti realizovan u okviru programskog luka Dunavsko more.