Promišljajući vikend sa decom


Promišljajući vikend sa decom održan je 9. i 10. aprila u okviru projekta „Građani u promišljanju”. Tokom dva dana održane su 4 radionice na kojima je bilo ukupno oko 120 učesnika/ca.

Najpre je u Kulturnoj stanici Svilara održana radionica crtanja i slikanja, na temu „Želje za budućnost”. Pod rukovodstvom Snežane Mandić i Marije Jevtić deca su oslikavala vrećice kojima su ukrašavali instalaciju „Most budućnosti” – njihovo zajedničko delo. Zatim je održana i radionica na kojoj su najmlađi sugrađani, zajedno sa studentima medicine i predstavnicima starije populacije, a pod rukovodstvom Tomislava Vlaškog i Marije Jevtić, razgovarali o zdravlju pojedinaca i zdravlju u zajednici.

U plesnom centru Alegro 10. aprila mališani su promišljali o značaju plesa za zdravlje, kulturu, dijalog, kao i o mogućnostima da se načine mostovi među različitim generacijama zahvaljujući plesu. Za kraj druženja, učesnici su sa svojim predavačima prošetali prelepim ulicama Almaškog kraja. Deca vodiči su kroz promišljajuću šetnju pripovedala o istorijskim činjenicama i anegdotama iz ovog kraja, kao najstarijeg dela Novog Sada.