Svetlost tame u Svilari


U okviru redovnih programa, Kulturna stanica Svilara је 27. oktobra ugostila Novosađanku Mariju Vrebalov Đorđević koja je, nakon oporavka od saobraćajne nezgode, nedavno objavila svoju prvu knjigu, autobiografiju Svetlost tame.

Autorka knjige Svetlost tame Marija Vrebalov Đorđević pre 22 godine doživela je tešku saobraćajnu nezgodu i dve kliničke smrti, usled čega je, uprkos zahtevnim operacijama i dugom periodu oporavka, ostala sa trajnim telesnim invaliditetom. Danas, ona radi kao savetnica za pristupačnost, ali i konsultantkinja za dizajn i feng shui. Svoja osećanja je od malena beležila u dnevnik, a lično suočavanje sa bolom i drugim životnim udarcima koji su za nesrećom usledili objavljivala je na društvenim mrežama i nesebično delila svoju intimu s drugima, kako bi u svemu pronašla zrno utehe, ali i pružila nadu onima kojima je život doneo sličan scenario.

– Svesna sam od prvog postavljenog teksta da je svaka ispisana reč velika odgovornost. Znala sam da je meni tokom svih godina od nesreće nedostajalo baš to, da znam da postoji neko ko zna kako se osećam. Osetila bih svaki put da je dobro što sam se ogolila, što pišem svoju istinu – rekla je Marija Vrebalov Đorđević.

Foto: Marko Pudić