Sastanak partnera Erasmus+ projekta Tigers u Svilari


U Kulturnoj stanici Svilara je održan sastanak partnera Erasmus+ projekta Tigers, 25. i 26. oktobra.

Kulturanova je bila domaćin partnerskog sastanka međunarodnog projekta TIGERS, koji je održan u Svilari. Sastanku su prisustvovali predstavnici partnerskih organizacija iz Italije, Austrije, Slovenije, Nemačke i Srbije. Tom prilikom partneri su zajednički planirali buduće aktivnosti ovog projekta, među kojima je i trening za trenere namenjen omladinskim radnicima/cama iz navedenih zemalja. Ovaj trening biće održan u Udinama (Italija) od 28. novembra do 2. decembra 2022. godine. Pored toga, partneri su nastavili svoj rad na razvoju metodologije namenjene omladinskim radnicima, koja ima za cilj upotrebu kreativnih alata u omladinskom radu sa ženama.

Projekat TIGERS podržan je kroz Erasmus+ program Evropske komisije, i ima za cilj kreiranje inovativne metodologije namenjene omladinskim radnicima iz cele Evrope koja im omogućava da, kroz upotrebu kreativnosti, uključe mlade žene i ohrabre ih da progovore o problemima i izazovima sa kojima se svakodnevno suočavaju.

Partneri na projektu: Puntozero Societa Cooperativa (Italija), Starkmacher (Nemačka), Kulturno izobrazevalno društvo Pina (Slovenija), Verein Jugend für eine geeinte Welt (Austrija).

Foto: Bogdan Jovanović i Irena Čučković