2K+D’UN AIR INSTABLE: Nestabilna strujanja u KS Svilara


Kako bi izgledao muzički performans na kojem su glavni akteri, umesto muzičara i njihovih uobičajenih instrumenata, staklene i plastične boce, metalne limenke, baloni, cevi i slavine za akvarijum? U okviru programa permanentnog antifestivala savremene muzike 2K+ biće organizovan jedinstven iskontrolisan, ali nepredvidiv nastup pod nazivom „Nestabilna strujanja”, 25. novembra u 20 časova u Kulturnoj stanici Svilara.

Neuobičajenu postavku, čija instalacija traje dva dana, animira umetnik iz Francuske Loran Bigo, poigravajući se sa poetskim i zvučnim izrazom odbačenih predmeta. Ovaj eksperimentalni muzičar performans izvodi na elektro-akustičkoj instalaciji, putem koje se strujanjem vazduha pokreću predmeti, proizvodeći tonove i vibracije ozvučene mikrofonima i pojačane pojačalom.

Događaj se realizuje uz podršku projekta „Teatroskop”, koji su pokrenuli francusko Ministarstvo Evrope i spoljnih poslova, Ministarstvo kulture Francuske i Francuski Institut u Parizu, a partneri iz Srbije su Kulturni centar Vojvodine „Miloš Crnjanski” i festival „Ring ring”.

Vidimo se na ovom nesvakidašnjem performansu, na kojem će se naizgled neupotrebljivi predmeti pretvoriti u jedinstvene muzičke kompozicije!