2K+D’UN AIR INSTABLE: Нестабилна струјања 25. новембра у Свилари


Како би изгледао музички перформанс на којем су главни актери, уместо музичара и њихових уобичајених инструмената, стаклене и пластичне боце, металне лименке, балони, цеви и славине за акваријум? У оквиру програма перманентног антифестивала савремене музике 2К+ биће организован јединствен исконтролисан, али непредвидив наступ под називом „Нестабилна струјања”, 25. новембра у 20 часова у Културној станици Свилара.

Неуобичајену поставку, чија инсталација траје два дана, анимира уметник из Француске Лоран Биго, поигравајући се са поетским и звучним изразом одбачених предмета. Овај експериментални музичар перформанс изводи на електро-акустичкој инсталацији, путем које се струјањем ваздуха покрећу предмети, производећи тонове и вибрације озвучене микрофонима и појачане појачалом.

Догађај се реализује уз подршку пројекта „Театроскоп”, који су покренули француско Министарство Европе и спољних послова, Министарство културе Француске и Француски Институт у Паризу, а партнери из Србије су Културни центар Војводине „Милош Црњански” и фестивал „Ринг ринг”.

Видимо се на овом несвакидашњем перформансу, на којем ће се наизглед неупотребљиви предмети претворити у јединствене музичке композиције!