Микробиље за децу


Несвакидашња радионица за децу „Микробиље храна будућности” одржана је у Културној станици Свилара, а водила ју је Ана Попов у сарадњи са учитељицама Александром Ичевић и Веселом Мачкић. Деца су имала прилику да се, на креативан и забаван начин, упознају са процесом производње микробиља и сазнају која је разлика између микробиља и клица и како их могу сами узгајати.

Пре свега, ово младо поврће је интензивног укуса, јер је арома концентрованија, а поред тога што је сочно, поседује и висок садржај корисних материја. Микробиље је једино поврће које је проглашено нетоксичним и нетретираним, штеди енергију приликом узгоја, расте веома брзо – и у поређењу са самим семеном – пробављивије је и сварљивије, захваљујући самом процесу клијања. Из тог разлога, едукација најмлађих суграђана на ову тему, од великог је значаја за њихово одрастање и здравље.

Фото: Богдан Јовановић


Kulturna stanica Svilara
Privacy Overview

This website uses cookies so that we can provide you with the best user experience possible. Cookie information is stored in your browser and performs functions such as recognising you when you return to our website and helping our team to understand which sections of the website you find most interesting and useful.