Несвакидашња радионица за децу „Микробиље храна будућности” одржана је у Културној станици Свилара, а водила ју је Ана Попов у сарадњи са учитељицама Александром Ичевић и Веселом Мачкић. Деца су имала прилику да се, на креативан и забаван начин, упознају са процесом производње микробиља и сазнају која је разлика између микробиља и клица и како их могу сами узгајати.
Пре свега, ово младо поврће је интензивног укуса, јер је арома концентрованија, а поред тога што је сочно, поседује и висок садржај корисних материја. Микробиље је једино поврће које је проглашено нетоксичним и нетретираним, штеди енергију приликом узгоја, расте веома брзо – и у поређењу са самим семеном – пробављивије је и сварљивије, захваљујући самом процесу клијања. Из тог разлога, едукација најмлађих суграђана на ову тему, од великог је значаја за њихово одрастање и здравље.
Фото: Богдан Јовановић