Promocija monografije Vladimira Veličkovića večeras od 19 sati u Svilari


vladimir veličković

Promociju dugoočekivane monografije „Vladimir Veličković – Peinture / Paintings / 1966 – 2019”, u izdanju Vina productions iz Francuske, publika će moći da isprati večeras od 19 sati, u Kulturnoj stanici Svilara, u okviru nedelje vizuelne umetnosti Kaleidoskopa kulture. 

Na promociji ove monografije ljubiteljima dela jednog od najeminentnijih srpskih slikara, obratiće se izdavač Nebojša Bošnjak, kao i autorka teksta monografije i članica Francuske Akademije umetnosti, Lidia Haramburg. Predstavljanje monografije pratiće i izložba radova Vladimira Veličkovića, u okviru koje će biti izložena dva ulja na platnu, dva crteža i sedam grafika – među kojima je diptih i triptih. 

Koncept monografije osmislio je umetnikov sin Vuk Veličković, a za dizajn je zaslužan Futro Design Studio

Svi zainteresovani izložbu će moći da isprate do 11. oktobra u Svilari, svakog dana, uključujući i vikende od 10 do 20 sati. Takođe, publika će moći i da kupi monografiju za vreme trajanja izložbe. 

Pored promocije monografije Vladimira Veličkovića, u nedelji vizuelne umetnosti, publika će moći da isprati sutra, 28. septembra od 20 sati, premijeru filma nastalog u okviru projekta „Kizuna” Marka Kaćanskog i nastup sastava Bruke u Kulturnoj stanici Eđšeg, kao i promociju knjige „Dani punog meseca” Vitomirke Trebovac od 16 sati.  U sredu, 29. septembra, takođe u Eđšegu, od 10 sati biće upriličene radionce „Savremeni izazovi i tradicionalna znanja konzervacije i restauracije” Milice Sekulić. 

Zbog najavljenog lošeg vremena, umetnički projekat Željka Grulovića „Muzej budućnosti” publika će moći da isprati za vikend, 2. i 3. oktobra, na Novom mestu, na Detelinari (Rumenačka ulica 25 – 29) od 16 do 20 sati, dok će film „Prašina” Filipa Markovinovića biti prikazan 2. oktobra  u 20 sati, na Novom mestu, na Novom naselju, kod škole Prva vojvođanska brigada. 

Podsećamo da izložbu „Trajne vrednosti – zbirka umetničkih vrednosti DDOR osiguranja”, koja je otvorena za vikend, svi zainteresovani mogu pogledati u Galeriji Matice srpske do 16. oktobra. Takođe, izložbu „Homogeno u nehomogenom” mlade umetnice Darije Dragojlović, publika će moći da isprati do 30. septembra u Fabrici, u Kreativnom distriktu. 

Kompletan program, satnice i lokacije možete pronaći na zvaničnom sajtu Kaleidoskopa kulture. 

Kaleidoskop kulture, kao celogodišnji projekat kulture zajedništva i ove godine, kroz pet vrsta    umetnosti spaja umetnike, ustanove kulture, nevladine organizacije, građane i posetioce, da bi do 8. oktobra predstavio prostore i programe širom grada, promovišući jedinstvenu sliku raznolikosti Novog Sada.