Промоција монографије Владимира Величковића вечерас од 19 сати у Свилари


vladimir veličković

Промоцију дугоочекиване монографије „Владимир Величковић – Пеинтуре / Паинтингс / 1966 – 2019”, у издању Vina productions из Француске, публика ће моћи да испрати вечерас од 19 сати, у Културној станици Свилара, у оквиру недеље визуелне уметности Калеидоскопа културе.

На промоцији ове монографије љубитељима дела једног од најеминентнијих српских сликара, обратиће се издавач Небојша Бошњак, као и ауторка текста монографије и чланица Француске Академије уметности, Лидиа Харамбург. Представљање монографије пратиће и изложба радова Владимира Величковића, у оквиру које ће бити изложена два уља на платну, два цртежа и седам графика – међу којима је диптих и триптих.

Концепт монографије осмислио је уметников син Вук Величковић, а за дизајн је заслужан Futro Design Studio.

Сви заинтересовани изложбу ће моћи да испрате до 11. октобра у Свилари, сваког дана, укључујући и викенде од 10 до 20 сати. Такође, публика ће моћи и да купи монографију за време трајања изложбе.

Поред промоције монографије Владимира Величковића, у недељи визуелне уметности, публика ће моћи да испрати сутра, 28. септембра од 20 сати, премијеру филма насталог у оквиру пројекта „Кизуна” Марка Каћанског и наступ састава Бруке у Културној станици Еђшег, као и промоцију књиге „Дани пуног месеца” Витомирке Требовац од 16 сати.  У среду, 29. септембра, такође у Еђшегу, од 10 сати биће уприличене радионице „Савремени изазови и традиционална знања конзервације и рестаурације” Милице Секулић.

Због најављеног лошег времена, уметнички пројекат Жељка Груловића „Музеј будућности” публика ће моћи да испрати за викенд, 2. и 3. октобра, на Новом месту, на Детелинари (Руменачка улица 25 – 29) од 16 до 20 сати, док ће филм „Прашина” Филипа Марковиновића бити приказан 2. октобра  у 20 сати, на Новом месту, на Новом насељу, код школе Прва војвођанска бригада.

Подсећамо да изложбу „Трајне вредности – збирка уметничких вредности ДДОР осигурања”, која је отворена за викенд, сви заинтересовани могу погледати у Галерији Матице српске до 16. октобра. Такође, изложбу „Хомогено у нехомогеном” младе уметнице Дарије Драгојловић, публика ће моћи да испрати до 30. септембра у Фабрици, у Креативном дистрикту.

Комплетан програм, сатнице и локације можете пронаћи на званичном сајту Калеидоскопа културе. 

Калеидоскоп културе, као целогодишњи пројекат културе заједништва и ове године, кроз пет врста    уметности спаја уметнике, установе културе, невладине организације, грађане и посетиоце, да би до 8. октобра представио просторе и програме широм града, промовишући јединствену слику разноликости Новог Сада.