Promocija zbirke klavirske muzike „Memorabilia I i II”


Članovi Centra za savremenu muziku „Arion” sa ponosom su posetiocima Kulturne stanice Svilara predstavili svoju prvu zbirku klavirske muzike, pod nazivom „Memorabilia I i II”. Ova zbirka nastavak je tradicije i škole koju je uspostavio profesor kompozicije i orkestracije i akademik SANU Vlastimir Trajković i sadrži brojna dela naših cenjenih autora, poput  Isidore Žebeljan, Ognjena Bogdanovića, Djura Živkovića, Stanka Simića, Marka Kovača, Dragana Latinčića i Milorada Marinkovića. Takođe, knjigu, simbolično, otvaraju i zatvaraju dve zbirke klavirskih komada profesora Trajkovića.

„Arion” čine Vladimir Gligorić – predsednik udruženja i pijanista, Stanko Simić – kompozitor i pijanista, Milorad Marinković – kompozitor, Dragan Latinčić – kompozitor i Marko Kovač – kompozitor i pijanista. Iako je ovo njihova prva akcija, oni poseduju značajna umetnička dostignuća, njihova dela se redovno izvode na koncertima u Srbiji i festivalima savremene umetničke muzike kod nas i u inostranstvu, a takođe i pišu muziku po porudžbini muzičkih festivala i  raznih ansambala.

Uz prezentaciju ovog izdanja publika je uživala u klavirskim komadima koje su izveli Stanko Simić, Marko Kovač i Vladimir Gligorić.

Foto: Saša Krga