Промоција збирке клавирске музике „Меморабилиа I и II”


Чланови Центра за савремену музику „Арион” са поносом су посетиоцима Културне станице Свилара представили своју прву збирку клавирске музике, под називом „Меморабилиа I и II”. Ова збирка наставак је традиције и школе коју је успоставио професор композиције и оркестрације и академик САНУ Властимир Трајковић и садржи бројна дела наших цењених аутора, попут  Исидоре Жебељан, Огњена Богдановића, Ђура Живковића, Станка Симића, Марка Ковача, Драгана Латинчића и Милорада Маринковића. Такође, књигу, симболично, отварају и затварају две збирке клавирских комада професора Трајковића.

„Арион” чине Владимир Глигорић – председник удружења и пијаниста, Станко Симић – композитор и пијаниста, Милорад Маринковић – композитор, Драган Латинчић – композитор и Марко Ковач – композитор и пијаниста. Иако је ово њихова прва акција, они поседују значајна уметничка достигнућа, њихова дела се редовно изводе на концертима у Србији и фестивалима савремене уметничке музике код нас и у иностранству, а такође и пишу музику по поруџбини музичких фестивала и  разних ансамбала.

Уз презентацију овог издања публика је уживала у клавирским комадима које су извели Станко Симић, Марко Ковач и Владимир Глигорић.

Фото: Саша Крга