Pričaj mi priču: U KS Svilara odigrana predstava „Pričalac“


Kulturna stanica Svilara 17. novembra je pretvorena u idealno mesto da se deca zabave, nasmeju i uživaju u neobičnoj predstavi „Pričalac“.

Ovaj nesvakidašnji dečji program oduševio je naše najmlađe sugrađane, kako zbog uzbudljivih priča koje je pričao višenagrađivani glumac Nebojša Cile Ilić, tako i zbog čarobne pozornice koju je ukrasila šarenolika scenografija i kostimi. Razigranu predstavu „Pričalac“ režirao je istaknuti reditelj Vladimir Aleksić, autor poznatih serijala za decu – „Laku noć deco“, „Metla bez drške“ i drugih, u nameri da najmlađim generacijama predstavi umetnost pričanja priča, aktivnost na koju smo, zbog modernog načina odrastanja, nažalost svi pomalo zaboravili.

Pripovedanje je delatnost koja, pre svega, pospešuje razvoj dečje mašte i veštine slušanja, a takođe utiče na njihovo razumevanje drugačijih zajednica i karaktera koji ih okružuju. Fokusirajući se na srpske priče za decu, ova predstava je, na neobičan način, mališanima prenela važne moralne vrednosti, a osim konteksta obrazovanja i edukacije, programi ovog tipa značajni su i za očuvanje kulturnog nasleđa.

Uživajte u bajkovitim fotografijama sa događaja.

Foto: Marko Pudić