Причај ми причу: У КС Свилара одиграна представа „Причалац“


Културна станица Свилара 17. новембра је претворена у идеално место да се деца забаве, насмеју и уживају у необичној представи „Причалац“.

Овај несвакидашњи дечји програм одушевио је наше најмлађе суграђане, како због узбудљивих прича које је причао вишенаграђивани глумац Небојша Циле Илић, тако и због чаробне позорнице коју је украсила шаренолика сценографија и костими. Разиграну представу „Причалац“ режирао је истакнути редитељ Владимир Алексић, аутор познатих серијала за децу – „Лаку ноћ децо“, „Метла без дршке“ и других, у намери да најмлађим генерацијама представи уметност причања прича, активност на коју смо, због модерног начина одрастања, нажалост сви помало заборавили.

Приповедање је делатност која, пре свега, поспешује развој дечје маште и вештине слушања, а такође утиче на њихово разумевање другачијих заједница и карактера који их окружују. Фокусирајући се на српске приче за децу, ова представа је, на необичан начин, малишанима пренела важне моралне вредности, а осим контекста образовања и едукације, програми овог типа значајни су и за очување културног наслеђа.

Уживајте у бајковитим фотографијама са догађаја.

Фото: Марко Пудић