Rušimo zidove koji nas razdvajaju: Evropski parlament mladih u Novom Sadu


epms

Konferencija Evropskog parlamenta mladih u Srbiji (EPMS), koja se realizuje u Novom Sadu od 22. do 25. jula, jeste 51. regionalno zasedanje EPMS-a pod temom „Rušimo zidove koji nas razdvajaju”.

Konferencija je okupila oko 120 mladih iz cele Evrope, koji su prvog dana svoje aktivnosti realizovali u Kulturnoj stanici Svilara. Učesnici će se baviti problemima koji su nastali kao posledice koronavirusa, a proizvod njihovog rada biće rezolucija koja će na jednom mestu sadržati skup problema i rešenja. Poslednjeg dana konferencije učesnici će braniti svoju rezoluciju od drugih komiteta. Konferencija EPMS-a predstavlja simulaciju pravog Evropskog parlamenta i njihovih aktivnosti.

Evropski parlament mladih je  nevladina, neprofitna, omladinska organizacija koja se bavi promovisanjem evropskih vrednosti i stvaranjem kvalitetnih veza među mladim ljudima. EPM postoji u više od 40 zemalja Evrope među kojima je i Srbija. EPM u Srbiji osnovan je 2006. godine i do sada je održano više od 50 zasedanja širom naše zemlje. Članstvo u organizaciji poput ove mladim ljudima omogućava ne samo značajan lični razvoj već i bezbroj putovanja i formiranje značajnih prijateljstava sa vršnjacima.

 

Foto: Uroš Dožić