Рушимо зидове који нас раздвајају: Европски парламент младих у Новом Саду


epms

Конференција Европског парламента младих у Србији (ЕПМС), која се реализује у Новом Саду од 22. до 25. јула, јесте 51. регионално заседање ЕПМС-а под темом „Рушимо зидове који нас раздвајају”.

Конференција је окупила око 120 младих из целе Европе, који су првог дана своје активности реализовали у Културној станици Свилара. Учесници ће се бавити проблемима који су настали као последице коронавируса, а производ њиховог рада биће резолуција која ће на једном месту садржати скуп проблема и решења. Последњег дана конференције учесници ће бранити своју резолуцију од других комитета. Конференција ЕПМС-а представља симулацију правог Европског парламента и њихових активности.

Европски парламент младих је  невладина, непрофитна, омладинска организација која се бави промовисањем европских вредности и стварањем квалитетних веза међу младим људима. ЕПМ постоји у више од 40 земаља Европе међу којима је и Србија. ЕПМ у Србији основан је 2006. године и до сада је одржано више од 50 заседања широм наше земље. Чланство у организацији попут ове младим људима омогућава не само значајан лични развој већ и безброј путовања и формирање значајних пријатељстава са вршњацима.

 

Фото: Урош Дожић