Фантастика Атељеа 61 Босиљем


Fantastika Ateljea 61 Bosiljem

У оквиру обележавање 60 година постојања „Атељеа 61“ у великој сали Културне станице Свилара погледајте изложбу „Фантастика Атељеа 61 Босиљем“.

Настала у конвергирању француске и фламанске традиције и домаћег наслеђа ћилимарске технике ткања на разбоју, таписерија је као аутономни, визуелни медиј прешла завидан пут од наивних, пионирских експеримената до аутентичних и оригиналних остварења који прате савремене светске уметничке токове.

У Збирци „Атељеа 61“, која броји преко 300 експоната, нашла су се дела бројних знаменитих уметника чији су деловање и рад најбољи репрезент постојања појма савремене уметности у Србији.

С тим у вези, Установа за израду таписерија „Атеље 61“ жели да обележи свој јубилеј излагањем једног дела таписерија уметника Илије Башичевића Босиља из Збирке А61.

Изложба таписерија „Фантастика Атељеа 61 Босиљем“ биће доступна за публику од 11. марта до 16. априла, сваког дана од 10 до 18 сати.

За време трајања изложбе, у зависности од епидемиолошких мера, биће организована предавања о изложби, у трајању од сат времена, са др Иваном Башичевић Антић, и са кустоскињом и ауторком Јеленом Ђорђевић.

Посетиоци ће и сами имати прилике да се опробају у стварању овог јединственог визуелног уметничког медија на радионицама, које ће бити реализоване у зависности од епидемиолошких мера.