ЕУ за притупачне јавне установе: Свилара као пример добре праксе


Чланови тима за приступачност Града Новог Сада посетили су Културну станицу Свилара, као пример добре праксе, у оквиру обука на пројекту „ЕУ за приступачне јавне установе“, који финансира Европска унија.

eu za pristupačne javne ustanove

Фокус ове дводневне обуке био је упознавање са примерима из праксе и најчешћим проблемима у примени мера приступачности и дизајна за све, како у Србији, тако и у земљама чланицама ЕУ, уз одговарајуће дискусије.

Имајући у виду да је Град Нови Сад, један од ретких градова у Србији који се може похвалити приступачним јавним просторима, са намером је одабран као град који треба да послужи као пример другим локаним самоуправама у Србији.

Преко 20 учесника имало је прилику да се упозна са позитивним примерима града Новог Сада у области приступачности. Обилизак Културне станице Свилара, Галерије Матице српске, Великог Лимана, Универзитетског кампуса и одређеног броја приступачних раскрсница у граду омогућио је учесницима да на конкретним примерима виде како се концепт приступачности и дизајна за све реализује у пракси.

 

Фото: Станко Гагрчин