Интеркултурални дијалог у Културној станици Свилара


Јавна дебата „Интеркултурални дијалог“ биће одржана у петак, 1. октобра са почетком у 18 сати у Културној станици Свилара.

Циљ пројекта је неговање међународног дијалога између различитих заједница и политичких актера у Европи, као и спречавање дискриминације и борба против стигматизације мањинских група.

На дебати ће говорити: Зорана Миловановић (Европски покрет у Србији), Александра Шањевић (Фондација за отворено друштво), Милена Драгићевић Шешић (професорка емеритус ФДУ), Тамара Томашевић (психолошкиња и самостална консултанткиња) и Томислав Лонгиновић (професор славистике и књижевности Универзитет Висконсин-Медисон), а модераторка је Александра Ђурић Боснић, уредница магазина „Интеркултуралност“.

За учешће на јавној дебати „Интеркултурални дијалог“ можете се пријавити путем линка.

Овај пројекат финансиран је из фонда „Европа за грађане и грађанке“.

Локалне дебате са грађанима и организацијама цивилног друштва је дугорочни пројекат 15 европских градова и организација из 14 земаља, који заједно раде на промовисању интеркултуралног дијалога и инклузије миграната и мањина. Локалне дебате реализују се у циљу разумевања проблема са којим се људи суочавају, а грађани који учествују могу да истакну политике које функционишу, укажу на проблеме у раној фази и дају идеје о побољшању локалних политика за све.