Отворена изложба „Негативна светлост” уз наступ Бранке Парлић


Изложба уметничких радова Срђана Шаровића „Негативна светлост” отворена је у уторак, 27. априла у Културној станици Свилара. Приказана дела део су докторског уметничког пројекта аутора, на Академији уметности у Новом Саду.

Пројекат „Негативна светлост” представља искуство рата и последице тог искуства на личност уметника, али и на целокупно друштво, културу и уметност. Фокусирањем негативне светлости, аутор поставља питања о њима и даје нова и конструктивна решења у погледу разрачунавања са трауматичним последицама.

На изложби је приказана серија цртежа апстрактне фигурације галеријског формата у техници уља на папиру, апстрактних слика великог формата у комбинованој техници, као и видео о раду.

Отварање изложбе на својеврстан начин уприличила је Бранка Парлић, једна од водећих пијанисткиња посвећених извођењу нове музике минимализма и постминимализма из друге половине 20. и прве деценије 21. века.

На отварању су говорили проф. др Милош Вујановић, ментор Шаровићеве докторске дисертације и проф. др Уна Поповић, професорка на Филозофском факултету у Новом Саду.

Погледајте како је било на отварању, а изложбу „Негативна светлост” можете да погледате у Културној станици Свилара 28. и 29. априла. У среду, 28. априла, биће организовано стручно вођење кроз изложбу, као и упознавање и разговор са уметником у термину од 18 до 20 часова.

 

Фотограф: Владимир Величковић
Сниматељ: Стефан Димић