На двогодишњицу пожара у Нотр Даму отворена изложба посвећена париској катедрали


Вековима је катедрала Нотр Дам била једна од највећих грађевина западне цивилизације. Пред њом су пролазници стајали опчињени, а за уметнике је остала вечита инспирација.

Тако је и сликар Миливој Љубинковић био надахнут овим велелепним здањем, те је у осам година нацртао преко сто цртежа париске катедрале. Његова изложба „Нотр Дам – урбани пејзаж”, отворена је у четвртак, 15. априла у Културној станици Свилара, на двогодишњицу огромног пожара који је захватио париску катедралу. Изложбу можете погледати до 10. маја, сваког дана од 10 до 18 сати.

Организатори моле све посетиоце да се, ради очувања здравља и лепшег и квалитетнијег уживања у културним садржајима, придржавају свих мера. Посетиоци су у обавези да носе заштитне маске на свим догађајима. Контролише се максималан број људи у затвореном простору. Организатор задржава право измене одржавања програма и формата догађаја у случају промене епидемиолошких мера.

Изложба „Нотр Дам – урбани пејзаж“ реализована је у организацији пројекта „Нови Сад 2022 – Европска престоница културе“, и новосадског огранка Француског института у Србији, који ове године обележава свој 70. рођендан.

Фото: Владимир Величковић